Συχνές Ερωτήσεις

Γεννήτρια είναι το εργαλείο εκείνο το οποίο παράγει ρεύμα αυτόνομα, μόνο με την καύση κάποιου καυσίμου (συνήθως βενζίνης ή πετρελαίου).

Οι λόγοι που καθιστούν την κατοχή γεννήτριας απαραίτητη ειδικά στις μέρες μας είναι: 

α) παροχή ενέργειας στην οικία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος 

β) χρήση εργαλείων και εξοπλισμού εκεί όπου δεν υπάρχουν πρίζες 

γ) περιοδική χρήση εξοπλισμού σε οικίες/εξοχικά που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Μονοφασικές / Τριφασικές

Βενζίνης / Πετρελαίου / inverter

Για οποιαδήποτε σύνδεση μιας γεννήτριας στο κύκλωμα του σπιτιού, θα πρέπει να συμβουλεύεστε πάντοτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη. Ο εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος θα σας συνδέσει ένα χειροκίνητο πίνακα μεταγωγής μεταξύ του πίνακα του σπιτιού και της γεννήτριας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η  εύκολη εκκίνηση και η ομαλή λειτουργία της γεννήτριας όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και ο κινητήρας που κινεί την γεννήτρια να έχει μίζα.

Μάθετε τα πάντα για τις γεννήτριες Honda εδώ.

H τεχνολογία εκείνη που επιτρέπει στη γεννήτρια να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και να είναι εμφανώς πιο αθόρυβη λόγω του ότι οι στροφές του κινητήρα προσαρμόζονται αυτόματα στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κοστίζει αναλογικά περισσότερο ανά watt συγκριτικά με τις αντίστοιχες γεννήτριες ανοιχτού τύπου. Η τεχνολογία Inverter εξασφαλίζει «καθαρή» παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ιδανική για ευαίσθητες ηλεκτρικές συσκευές.

Όλες οι γεννήτριες Honda που εμπορεύονται στην ελληνική αγορά, είναι τεχνολογίας inverter.

Μάθετε περισσότερα για τις γεννήτριες Honda εδώ.

Οι παράγοντες που θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψιν του πριν αγοράσει γεννήτρια είναι η χρήση για την οποία προορίζεται (οικιακή, βιομηχανική, για δραστηριότητες εκτός σπιτιού), τα επίπεδα θορύβου κατά τη διάρκεια λειτουργίας, το μέγεθος και η ευκολία μεταφοράς της γεννήτριας, η αποδοτικότητα καυσίμου και ο χρόνος λειτουργίας της, η ευκολία κατά την εκκίνηση και η θέση εγκατάστασης.

Οι γεννήτριες Honda πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και καθίστανται η ιδανική λύση για κάθε σας ανάγκη.

Μάθετε περισσότερα για τις γεννήτριες Honda εδώ.

Στις κατοικίες συνήθως χρησιμοποιούνται μονοφασικές γεννήτριες. Ειδικά στα πλαίσια αστικών περιοχών θέλουμε οι γεννήτριες να είναι τεχνολογίας Inverter για να ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές καυσαερίων και θορύβου. Αναφορικά με το μέγεθος της γεννήτριας που θα χρειαστούμε, ο γενικός κανόνας είναι να προσθέτουμε τα watt των συσκευών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και να προσθέσουμε επιπλέον 20% προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη επάρκεια. Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι τα προϊόντα στην εκκίνηση τους ζητούν κατά μέσο όρο 3 φορές τα watt του φορτίου τους.

Οι γεννήτριες Ηonda είναι ιδανικές για οικιακή χρήση.

Μάθετε το λόγο εδώ.

H Honda είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην κατασκευή γεννητριών θέτοντας τα standards της συγκεκριμένης κατηγορίας. Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και φέρουν τεχνολογία inverter, γεγονός που τους εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία, εύκολη εκκίνηση με σχoινί αυτόματης επαναφοράς, εξαιρετική απόδοση καυσίμου και υψηλή ποιότητα ισχύος για χρήση ακόμα και στις πιο ευαίσθητες οικιακές συσκευές. Με τους 4-χρονους κινητήρες Honda που είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι και οικονομικοί, έχετε επιπλέον μικρότερη συχνότητα συμπλήρωσης καυσίμου και μειωμένο κόστος συντήρησης και επισκευής. Με την τεχνολογία “Oil Alert” το σύστημα ανάφλεξης σβήνει αυτόματα, όταν το λάδι πέσει κάτω από ένα σημείο ασφαλείας.

Μάθετε τα πάντα για τις γεννήτριες Honda εδώ.

Οι γεννήτριες Honda, εκτός από την τεχνολογία inverter φέρουν και ειδικά σχεδιασμένα καλύμματα για την απορρόφηση του θορύβου και θεωρούνται από τις πιο αθόρυβες της αγοράς. Επιπλέον με την τεχνολογία Eco-Throttle, η ταχύτητα της γεννήτριας προσαρμόζεται στο εφαρμοζόμενο φορτίο για εξοικονόμηση καυσίμου, παράταση της διάρκεια ζωής του κινητήρα και παροχή ακόμα πιο αθόρυβης λειτουργίας.

Βρείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις γεννήτριες Honda εδώ.

Αν αποφασίσουμε να εγκαταστήσουμε τη γεννήτρια σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα επίπεδα θορύβου καθώς ισχύουν νόμοι και κανόνες θορύβου. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε η τοποθέτηση της γεννήτριας να γίνει σε χώρο με πολύ καλό εξαερισμό, προκειμένου να λειτουργεί σωστά το μηχάνημα και να εξασφαλίσουμε της διάρκεια ζωής του.   

Μάθετε τα πάντα για τις γεννήτριες Honda εδώ.

Η παράλληλη συνδεσιμότητα είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα της τεχνολογίας inverter. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καλώδιο, μπορεί κανείς να συνδέσει μεταξύ τους δύο ίδιες γεννήτριες, έτσι ώστε να διπλασιαστεί η προσφερόμενη ισχύς. Η παράλληλη συνδεσιμότητα επιτρέπει στο χρήστη να μην πάρει εξαρχής μεγαλύτερη γεννήτρια απ’ ότι πραγματικά χρειάζεται, καθώς μεγαλύτερη γεννήτρια σημαίνει και μεγαλύτερος όγκος 9άρα μικρότερη φορητότητα).

Όλες οι γεννήτριες Honda έχουν τη δυνατότητα παράλληλης συνδεσιμότητας.

Βρείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις γεννήτριες Honda εδώ.